2 години непрекината работа и иновации
Во овие две години ИТ Секторот напорно работеше на воведување нови технологии кои за првпат се користеа во средното образование, но и ја одржуваше и надградуваше постојаната компјутерска и мрежна инфраструктура во гимназијата.
Воведуваме нови стандарди во образованието од 21виот век
БИДИ И ТИ ДЕЛ ОД ИТ СЕКТОРОТ
Можете и вие да се зачлените во ИТ Секторот брзо и лесно! Само треба да сте сегашен ученик на Орце и да имате желба да научите.
Одржување

Уште од своите рани почетоци ИТ Секторот напорно работи на воведување нови технологии и одржување и надградување на постојаната компјутерска и мрежна инфраструктура во гимназијата.

Веб услуги

Од почетокот на учебната 2014/2015 година ИТ Секторот е одговорен за дизајнирањето, кодирањето, одржувањето и менаџирањето со сите интернет услуги на гимназијата како што се веб сајтовите, cloud услугите и службената е-пошта.

Организација на настани

ИТ Секторот организира настани како Предновогодишната забава, IT Business & Innovation Hub 2015, Codeweek 2015, Hour of Code 2014. И работеше на проекти како што се: 60 години патронатот на СУГС Гимназија „Орце Николов“, Денови на патронот, Отворен ден, Trash Fashion 2016 и многу други.

Радио

Од септември 2015 година под ИТ Секторот стапува и Училишното младинско радио „Club100“. Кое веднаш по превземањето веше реновирано и беше купена нова опрема, а во текот на наредната година се надеваме дека радиото ќе почне да врши 24 часовен пренос на музика преку интернет.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc aliquam justo et nibh venenatis aliquet.

[/et_pb_blurb][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Веб” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”%%248%%” icon_color=”#ffffff” use_circle=”on” circle_color=”#2ea3f2″ use_circle_border=”off” circle_border_color=”#2ea3f2″ icon_placement=”left” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center” use_icon_font_size=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc aliquam justo et nibh venenatis aliquet.

[/et_pb_blurb][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Програмирање” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”%%276%%” icon_color=”#ffffff” use_circle=”on” circle_color=”#2ea3f2″ use_circle_border=”off” circle_border_color=”#2ea3f2″ icon_placement=”left” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center” use_icon_font_size=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc aliquam justo et nibh venenatis aliquet.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_number_counter admin_label=”Number Counter” title=”Години” number=”2″ percent_sign=”off” background_layout=”light” counter_color=”#2f5597″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_number_counter][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_number_counter admin_label=”Number Counter” title=”Проекти” number=”23″ percent_sign=”off” background_layout=”light” counter_color=”#2f5597″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_number_counter][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_number_counter admin_label=”Number Counter” title=”Членови” number=”30+” percent_sign=”off” background_layout=”light” counter_color=”#2f5597″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_number_counter][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#eaeaea” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://it.orcenikolov.edu.mk/wp-content/uploads/2016/01/finki-web.png” alt=”Факултет за информатички науки и компјутерско инжинерство” show_in_lightbox=”off” url=”http://www.finki.ukim.mk/mk/home” url_new_window=”on” animation=”fade_in” sticky=”off” align=”center” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://it.orcenikolov.edu.mk/wp-content/uploads/2016/01/feit-web.png” alt=”Факултет за електротехника и информациски технологии” show_in_lightbox=”off” url=”http://www.feit.ukim.edu.mk/” url_new_window=”on” animation=”fade_in” sticky=”off” align=”center” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://it.orcenikolov.edu.mk/wp-content/uploads/2016/01/microsoft-web.png” alt=”Microsoft Македонија” show_in_lightbox=”off” url=”http://www.microsoft.com” url_new_window=”on” animation=”fade_in” sticky=”off” align=”center” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://it.orcenikolov.edu.mk/wp-content/uploads/2016/01/skopje-web.png” alt=”Град Скопје” show_in_lightbox=”off” url=”http://www.skopje.gov.mk” url_new_window=”on” animation=”fade_in” sticky=”off” align=”center” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”off” specialty=”off” background_color=”#27c8b8″ inner_shadow=”off” parallax=”off”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_cta admin_label=”Call To Action” title=”Контактирајте не” button_url=”/kontakt” button_text=”Контакт” background_color=”#2caaca” use_background_color=”off” background_layout=”dark” text_orientation=”center” url_new_window=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″]

Контактирајте не за било какви прашања, барања или соработка.

 

Templates

Animated Columns

Homepage

 

 

http://demos.artbees.net/jupiter5/tempestas/